Directorul Creativ al Burberry se retrage

Dupa ce a activat timp de 17 ani pentru Burberry, Christopher Bailey a anuntat ca va renunta la postul de Director Creativ pe care il detine in cadrul iconicului brand Britanic.

Bailey a avut doar cuvinte de lauda la adresa companiei pentru care a lucrat aproape doua decenii, asa cum a si declarat: “A fost privilegiul suprem pentru viata mea profesionala sa imi desfasor activitatea la Burberry, muncind impreuna si invatand multe din partea unui grup de oameni extraordinari in ultimii 17 ani” si “A fost intr-adevar un loc de munca inspirator si decizia de a pleca nu a fost deloc usoara.”

Designer-ul in varsta de 46 de ani s-a alaturat Burberry in 2001 sub conducerea fostului CEO Rose Marie Bravo si a contribuit la succesul si transformarea incredibila a brandului din acea perioada. Dupa plecarea lui Bravo, Bailey a muncit indeaproape cu succesorul acesteia, Angela Ahrendts, care si-a inceput activitatea in 2006 si a ajutat la stabilirea Burberry ca si un reputabil brand de lux. Bailey a preluat postul de CEO si CCO (Chief Creative Officer) in 2014, cand Ahrendts s-a alaturat Apple.

Christopher Bailey

Christopher Bailey va incheia oficial socotelile cu Burberry pe 31 Martie 2018, data pana la care va continua ca si Presedinte si CCO, si il va indruma pe noul CEO Marco Gobbetti in perioada tranzitiei.

Marco Gobbetti

Gobbetti, care s-a alaturat Burberry ca si CEO in acest an, respecta decizia lui Bailey de a se retrage si se concentreaza acum pe gasirea unui succesor. Acesta a declarat: “Desi regret faptul ca nu am avut oportunitatea de a colabora cu Cristopher pe o perioada mai lunga de timp, mostenirea pe care el o lasa in urma, impreuna cu talentul exceptional de care ne bucuram la Burberry imi insufla o incredere deosebita in viitorul nostru.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!