Avantajele Macramé-ului

Aparenta deosebita si nivelul ridicat de complexitate reprezinta avantajele de baza ale Macramé-ului, existand in numeroase culori de diferite intensitati, de la nuante vii si bogate pana la cele clasice, mai discrete.

Modelele sau tiparele sunt si ele variate, de la forme geometrice pana la cele abstracte, scotand astfel in evidenta o nota de originalitate, acestea putand fi simetrice sau asimetrice. Un alt avantaj al hainelor realizate din macramé se refera la duritatea tesaturii. Chiar daca este flexibil, macramé-ul este foarte rezistent datorita nodurilor complexe pe care le prezinta, astfel hainele din macrame avand o lunga durata de viata.

Chiar daca azi multe dintre articole sunt realizate cu ajutorul tehnologiei moderne, aproape in toata lumea macramé-ul se realizeaza si dupa modelul traditional, adica manual. Astfel, articolele pot fi manufacturate la comanda, avand posibilitatea de a alege fibra din care sunt firele ce vor compune macramé-ul, si tiparul ornamental, obtinand astfel articole unice si personalizate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!