Cateva curiozitati despre Bumbac

Bumbacul nu este doar una dintre cele mai folosite si raspandite fibre, este si una dintre primele fibre folosite de catre oameni. S-a dovedit stiintific faptul ca utilizarea fibrei de bumbac pentru confectionarea hainelor dateaza inca din preistorie. 

Cele mai vechi bucati de tesaturi vestimentare din bumbac au fost gasite in Mexic si se aproximeaza ca ar fi fost create in jurul anului 6000 IHr. De asemenea, pe teritoriul civilizatiilor din Valea Indusului s-au descoperit fragmente din tesaturi de bumbac ce dateaza din 5000 IHr. Toate aceste aspecte dovedesc utilitatea si calitatea proeminenta a bumbacului.

O curiozitate interesanta legata de bumbac se refera la termenul de Bumbac Egiptean. Intr-adevar, timp de secole bumbacul din Egipt a fost cel mai bun, dar in ziua de azi denumirea de mai sus nu se mai refera la provenienta acestuia, ci la calitatea sa superioara. Bumbacul Egiptean este cules manual, astfel fibrele sunt supuse unu stress fizic redus, facandu-l cel mai moale si cel mai fin, avand cel mai ridicat nivel de puritate din lume.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!