Deslusind Casmirul

Se gaseste in hainele de inalta calitate, toate marile brand-uri il comercializeaza, este foarte cautat datorita proprietatilor sale specifice si folositoare, este scump pentru ca este o fibra foarte speciala, si arata pur si simplu superb, este vorba despre Casmir. Dar ce stim cu adevarat despre aceasta fibra unica?

Sa incepem cu inceputul! Acest material rar si-a captatat numele de la rasa de capre care vietuieste in regiunea Kashmir (Subcontinentul Indian). Casmirul are un proces specific de productie, si acesta consta in colectarea lui prin pieptanarea parului de pe caprele care produc lana de casmir. Chiar si in ziua de azi mai exista familii in zona Kashmir care torc si tes Casmirul manual, astfel manufacturand produse din Casmir de inalta calitate. Este de inteles de ce este o fibra rara, avand in vedere ca pentru a produce un pulover de dimensiuni medii, este necesara lana de la 3-5 capre. Dar casmirul ce provine de la iezii acestor capre este si mai rara si speciala. Lana este colectata cu blandete prin pieptanarea unui astfel de ied, si se realizeaza o singura data in viata lui pre-adolescentina (3-12 luni). Nu numai ca este mai rara, si aici vorbim despre cantitati extremi de limitate, dar aceasta lana este mult mai fina decat cea colectata de la caprele adulte.

Desi ar fi de asteptat ca cele mai populare fabrici care proceseaza si transforma casmirul in haine sa se afle in India, Pakistan sau China, acestea se afla de fapt in Europa, in special in Scotia si Italia.

Asadar, cand porti data viitoare Casmir, vei fi constient/a de rafinamentul sau, asa cum erau si nobilii Imperiului Roman, Aristocratii Europeni si Familiile Regale Europene.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!