Despre CASMIR


Casmirul este una dintre cele mai scumpe si luxuriante fibre naturale din lume, fiind un simbol al rafinamentului inca din vremea lui Cezar si al modei, fiind mereu in tendinte. Aceasta fibra rara si cu multe proprietati provine de la capre speciale care produc lana de casmir, denumite capre de casmir ce pot fi gasite in regiunea Kashmir, din nordul indepartat al subcontinentului Indian. Procesul de colectare a casmirului este unul specific, mai exact, se realizeaza prin pieptanarea acestor capre si separarea parului de lana respectiva.

Aceasta firbra deosebita vine in 3 culori naturale, gri, maro si alb, dar raspunde foarte bine la vopsire, prin urmare fiind disponibila intr-o gama larga de culori. Tesatura de casmir este folosita in peste 10 tipuri de produse, printre acestea fiind incluse paltoane pentru barbati si femei, pulovere, sacouri, manusi, costume, esarfe, sosete sau jachete.

Chiar daca materia prima pentru aceasta tesatura minunata este colectata in tari precum China, India, sau Pakistan, cele mai mari si importante fabrici care transforma casmirul in superbe confectii se afla in Scotia si Italia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!