Despre LANA

Lana este o fibra naturala textila bazata pe proteine formata in pielea oilor, alpaca, lamelor, caprelor, guanaco, vicuna si alte animale din familia Caprinae. Cea mai populara lana provine de la oile din rasa Merino, originara din Spania, dar in ziua de azi, este raspindita in aproape toata lumea, in timp ce cea mai rara si scumpa lana este cea colectata de la animalul inrudit cu Lama, Vicuna, care poate fi gasita in Peru. Pentru a avea un punct de referinta in acest sens, o esarfa confectionata din lana de Vicuna, poate ajunge sa coste pana la 4000 de dolari (USD).

Tesatura din lana este foarte des intalnita in industria vestimentara datorita proprietatilor sale deosebite, in special multumita durabilitatii sale, lana rupandu-se foarte greu. Astfel, de cele mai multe ori hainele confectionate din lana naturala au o durata de viata mult mai mare decat cea a hainelor din tesaturi sintetice. Datorita faptului ca fibrele din lana au o elasticitate naturala, tesaturile sau hainele din lana naturala nu se sifoneaza sau curbeaza ca si cele create din alte fibre.

Asadar, un pulover, un palton, sau chiar un costum din aceasta tesatura speciala, nu doar ca va arata foarte bine, dar este si o investitie pe termen lung, multumita durabilitatii materiei prime.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!