Moda din viitor

An de an tot mai multe tehnologii sunt dezvoltate si puse in practica in toate industriile. Prin urmare, Lumea Modei tine pasul, iar terenul este deja pregatit pentru Moda din Viitor!

Cu totii stim ca exista deja asa numitele accesorii purtabile care monitorizeaza sanatatea, obiceiurile oamenilor, mediul inconjurator si alte aspecte corelate. O comunitate de designeri restransa, dar diversificata, experimenteaza in prezent cu haine high-tech care ar putea interactiona la propriu cu oamenii.

Unul dintre acei designeri este Michelle Hua, co-fondatorul retelei profesionale Women of Wearables (WOW), si in acealsi timp antreprenorul din spatele manusilor cu incalzire autonoma MadeWithGlove. Ea crede ca in viitor nu vom intreba doar ce marca sau desginer a creat un produs de moda, ci si ce poate face produsul respectiv, asa cum explica pentru www.raked.com : “In momentul de fata [industria modei] se indreapta catre textile inteligente, haine care interactioneaza cu tine, in timp ce le porti,”

Michelle Hua de la MadeWithGlove si asistentul tehnic de la Women of Wearables, Rachael Yeung. Foto: Sarah Jones

In momentul de fata Hua lucreaza la dezvoltarea unor manusi elegante care sunt echipate cu biosenzori tesuti in materialul acestora, care au capabilitatea de a detecta temeperatura pielii si a furniza caldura cand este nevoie. Ea spera sa aiba produsul pregatit pentru comercializare pana in 2018, desigur daca afacerea ei startup va primi fonduri suficiente.

Desi a trecut doar un an de cand WOW a inceput, aceste evenimente profesionale aduna deja peste 1.000 de participanti, reprezentand sute de noi articole pentru purtat, cum ar fi manusile high-tech care traduc limbajul semnelor in text sau vorbire.

In opinia lui Michelle Hua textilele inteligente vor redefini in curand inovatiile din moda, declarand: “Cred ca in urmatorii trei ani, vom vedea haine ce au tehnologii incorporate. Va deveni o norma a productiei” chiar daca azi cele mai de succes articole high-tech pentru purtat sunt cele care monitorizeaza conditia fizica si sanatatea purtatorului.

Peste tot in lume designerii fac experimente folosind textilele inteligente pentru a redesena conceptul purtarii hainelor ca si o forma de exprimare individuala a personalitatii. Bine cunoscuta Rochie Paianjen, conceputa de catre desginerul Anouk Wipprecht este un foarte bun exemplu. Tepii montati in zona umerilor rochiei “ataca” zona dimprejur daca biosenzorii detecteaza o amenintare la adresa purtatorului.

Rochia Paianjen

Bineinteles brand-urile cunoscute sau de masa, sunt constiente de schimbarile ce vor avea loc si iau masuri in acest sens. Casa de moda digitala Ivyreel ce apartine H&M si-a unit fortele cu Google pentru un proiect “Coded Couture” care concepe tinute personalizate bazate pe informatiile colectate de pe telefonul clientului. Cu alte cuvinte, Rochia Coded Couture este o creatie unica, croita dupa stilul de viata si obiceiurile utilizatorului, iar apoi fiind disponibila pentru a fi cumparata online. Rochia este conceputa si realizata folosind informatiile stranse de catre programul API Android Awareness realizat de catre Google, acestea reprezentand elementele structurale ale produsului finit.

Concept Rochie Code Couture – Ivyreel H&M

In concluzie, nu doar calculatoarele, telefoanele, ceasurile si multe alte dispozitive devin tot mai INTELIGENTE, in curand ne vom putea bucura si de HAINELE SMART!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!