Povestea Broderiei

Avand o istorie atat de bogata si lunga, aspectele interesante si curiozitatile pur si simplu abunda in jurul broderiei, iar in continuare sunt expuse cateva dintre ele.

Una dintre cele mai faimoase broderii este Tapiseria de la Bayeux, o capodopera de arta, avand o lungime de 70 de metri. Aceasta prezinta 50 dintre cele mai importante scene din timpul cuceririi Normande a Angliei, fiecare scena avand un titlu scris in Latina.

Tapiseria de la Bayeux prezentand imagini din cucerirea Normanda asupra Angliei

Au fost descoperite mumii din Egiptul Antic care aveau broderii realizate din aur aplicate pe celebra panza in care au fost infasurate.

In Asia, modele complexe si somptuoase din aur si argint au fost realizate inca din timpuri indepartate, iar tehnca a rezistat secole la rand.

In timpul si dupa perioada Renasterii, pe langa artizanii curtilor regale si imperiale, unii dintre cei mai abili si talentati mestesugari in broderie au fost calugarii si alt personal auxiliar al bisericilor sau catedralelor. Acestia realizau adevarate opere de arta.

Odata cu intoarcerea Cruciatilor din Est ce au adus cu ei tesaturi superbe, interesul pentru broderiile cu teme non-ecleziastice a fost stimulat, de asemenea a fost dezvoltata si tehnica aplicarii broderiei.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!