Urcusuri si Coborasuri ale Macrame-ului

Pe langa faptul ca este o creatie superba, Macrame-ul are si multe intamplari interesante in jurul sau. Una dintre ele este legata de raspandirea macrame-ului. Acest lucru s-a intamplat cu ajutorul marinarilor, care in timpul liber realizau hamace, diferite franjuri sau curele si le vindeau sau faceau troc atunci cand nava lor ancora intr-un port din lume. Astfel, datorita lor, macrame-ul, dar si tehnica in sine, au ajuns pe continentul American, dar si in China.

Macrame-ul a atins apogeul popularitatii sale in perioada Victoriana, cand exista chiar si o carte foarte faimoasa intitulata ”Cartea Silviei despre Macrame-ul dantelat” care prezenta cititorilor diverse modalitati prin care sa isi imbogateasca garderoba cu macrame-uri, atat pentru tinutele de zi cu zi cat si pentru cele festive sau pentru ocazii speciale.

Cand in 1970 macrame-ul a inceput sa re-devina popular, s-a manifestat printr-un curent al bijuteriilor din macrame imbogatite cu margele, sau chiar cu pietre si oase, un curent care a luat nastere din cultura neo-hippie din SUA. Bratari, coliere, bratari pentru glezna, curele si multe altele, toate erau realizate manual.

Inca de la aparitia sa si a mestesugului in sine, multumita artizanilor arabi, realizarea macrame-ului a fost ridicata la un nivel de arta complexa si migaloasa, chiar nobila. Un bun exemplu ar fi Regina Maria a Angliei, care a impartasit aceasta arta cu Doamnele de Onoare ale curtii regale.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

You are using the BNS Add Widget plugin. Thank You!